
Świat na słodko
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, wydał ostatnio cztery książki związane z historią kultury, postrzeganą poprzez kulinaria. Jedna z nich obracała się wokół pożywienia - sacrum, chleba. Druga traktowała o roślinie, która zmieniła dzieje ludzkości - ziemniaku. Kolejne, poświęcone były rybom oraz mięsu. Przyszła więc kolej na desery - słodycze. Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła. Od Redakcji
- Autorzy: Andrzej Kozioł
- Wydawnictwo: Petrus
- Rodzaj okładki: oprawa: twarda
- Data premiery: 2025-03-28
- Liczba stron: 256
- Wymiary: 200x190 mm
- EAN: 9788377207826